В самоковското село Долни Окол бе открита фитнес зала, която е изцяло направена от местните жители. Уредите са закупени от тях и са дарени безвъзмездно. Залата се намира в сградата на кметството и местното читалище. Тя ще бъде отворена всеки делничен ден от 09:00 до 17:00 часа, обясни пред репортер на БТА Олга Ламбант, председател на Народно читалище „Васил Левски - 2020“ – село Долни Окол.  
Доброволците в бъдеще планират да направят и зала за йога и да разширят залата за фитнес. По думите й всеки може да тренира, а цената за тренировка е символична. Таксата ще бъде за самоиздръжка. Желаещите могат да тренират на няколко уреда, сред тях и на боксова круша. 
Присъстващите бяха поздравени от кмета на община Самоков инж. Ангел Джоргов, който каза, че местните ще намерят помощ от администрацията за подобни инициативи. Той посочи, че това е придобивка не само за това село, но и за съседното – Горни Окол. 
След като бе прерязана лентата на фитнес залата, на присъстващите им бе преподаден урок по самозащита от легендарния треньор по самбо Стоян Саладинов. Състоя се и състезание за лицеви опори и вдигане на тежести за жени, деца и мъже.