Хиляди пловдивчани и гости на града посетиха тазгодишно издание на фестивала "Франкофоли", където пяха заедно със световноизвестната израелска певица Ищар. Изявата й беше акцент в програмата на първия ден от фестивала и оправда очакванията на публиката, като изпълни любими хитове от репертоара си. Сред песните, които развълнуваха публиката, бяха Last Kiss, Habibi (Sawah) и Horchat Hai Caliptus. Ищар, чието истинско име е Ети Зах, беше приготвила и специална изненада за своите български почитатели - емоционално изпълнение на песента "Облаче ле бяло". 
„За мен е истинско удоволствие. Благодаря, че ме карате да се чувствам така, сякаш вечно съм била тук, сякаш съм си у дома“. С тези думи Ищар се обърна към феновете си, след което призна, че ги чувства като свое семейство. Израелската певица беше повикана на бис. 
Преди Ищар на сцената на "Франкофоли" се качиха Иво Димчев и френската група Нувел Ваг, които подгряха публиката. След световноизвестната Ищар пък присъстващите бяха оставени в ръцете на френския диджей, певец и продуцент Willy William, който накара всички да танцуват на ремикс версии на популярни хитове. Първият ден от фестивала завърши с австрийския музикант, композитор, продуцент и диджей Маркус Фюредер, по-известен със сценичното си име Паров Стелар. Музикалният му стил се основава на комбинация от джаз, хаус, електронна музика, хип-хоп и поп.
"Франкофоли" продължава и тази вечер, а на сцената ще се качат Alexis Carlier, Делукс, Барбара Прави, Неж и танцовата група от Обединеното кралство - Рудиментал (Rudimental). 
Фестивалът "Франкофоли" (Les Francofolies), който е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, се провежда от 1985 г. насам в град Ла Рошел, Франция, но освен това е изнесен и в различни точки по света. През 2023 година първото гостуване на фестивала в Пловдив се проведе именно на Гребната база.