Нови детски съоръжения ще бъдат монтирани на няколко детски площадки в Разград. Подмяната се налага заради износване на старите уреди за игра, съобщиха от общинската администрация. 
Демонтажът на амортизираните стари съоръжения ще започне през следващата седмица, а поставянето на новите детски уреди на тяхно място ще е от първи юли. 
Кметът на Община Разград Добрин Добрев днес извърши оглед на местата, на които ще бъдат монтирани 16 нови игрови съоръжения. Те ще се поставят на девет детски площадки в града - до „Млади семейства 2“ до кръстовището; ж.к. „Лудогорие“, южно от 16-етажните блокове; на ул. „6-ти септември“ североизточно от Детска радина “Митко Палаузов“; ж.к. „Освобождение“ пл.1, североизточно от Темакс; ж.к. „Освобождение“ пл.2, североизточно от Темакс; ж.к. „Васил Левски“, южно от Младежки дом; ул. „Св. Климент“ 44; обръщалото на ж.к. „Абритус“; ул. „Абритус“ 17. По-голямата част от площадките са за деца до три годишна възраст, а останалите – от три до 12 години. Повечето от новите детски съоръжения са комбинирани, като има и такива само за катерене, както и люлки, батут и игри ребуси, посочват от общинската администрация. От там допълват, че новите уреди са произведени от фирма „Импресия“ ООД, а общата им стойност е 50 000 лева, които ще бъдат заплатени със собствени бюджетни средства на общината.
Грижата за децата на Разград е един от приоритетите на ръководството на Община Разград. В края на миналата година бяха изградени две нови детски площадки и площадка за стрийт фитнес. Обновени бяха и детски площадки в различни райони в града.