Изложба с оригинални творби на Салвадор Дали, Марк Шагал и Джорджо де Кирико, вдъхновени от библейски теми, бе открита в Художествената галерия в Силистра. 
В експозицията са включени 45 цветни литографии на тримата световноизвестни художници. Всички те са част от колекцията на семейство Кесаури от Грузия.
„В този вид изложбата се показва за първи път в България. Представени са съновидения на трима велики художници от началото на двадесети век. Те са сюрреалисти, създатели на нова естетика в изобразителното изкуство, обичат да рисуват въображаеми съновидения и нелогични сцени. За тях рационалното мислене потиска творческите сили и въображението и пречи за израстването на художника“, каза по време на откриването директорът на Художествената галерия в Силистра Йордан Колев.
Това е пета изложба, която фамилия Кесаури представя в Силистра. Те са колекционери и меценати на изобразителното изкуство. Колекцията им наброява над 3000 творби на майстори на четката от световна величина. През есента те ще покажат в крайдунавския град изложба с произведения на Йожен Дьолакроа и Хенри Мур.