Шофьор, показал при полицейска проверка фалшива шофьорска книжка, е установен в Бойчиновци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
Заради неправилно паркиране в центъра на Бойчиновци вчера била направена проверка на 40-годишен мъж от града. Той се легитимирал с книжка, на която пишело, че е издадена в Германия, но при по-внимателно разглеждане полицаите установили, че документът е неистински. Подправеният документ е иззет, а срещу притежателя му е образувано досъдебно производство за документално престъпление по член 308 от Наказателния кодекс.
От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за БТА, че от началото на тази година в региона са регистрирани 23 документни престъпления, а за същия период на минатата година - 39. Най-често се фалшифицират документи за пред различни държавни институции, а също дипломи за завършено образование, въз основа на които КАТ да издаде шофьорска книжка. Срещат се и подобни случаи на фалшифициране на шофьорски книжки, като им се придава вид, че са издадени от страна от Европейския съюз.