Генералният директор на БТА Кирил Вълчев бе удостоен със званието почетен гимназист на Болградската гимназия „Г. С. Раковски“. Това се случи в края на днешния дискусионен панел на тема „Знанието за род и език в българските медии”. Гимназията „Г. С. Раковски“ в Болград днес бе домакин на деветнадесетата Световна среща на българските медии. Отличието на Вълчев връчи директорът на гимназията Снежана Скорич.
Отличието е за всеотдайната му дейност, свързана с бесарабските българи и тяхната историческа съдба, за популяризиране на българската медийна култура, за увековечаване на прочути българи, свързани с Бесарабия, както и за укрепване на имиджа на Болградската гимназия „Г. С. Раковски“, обясни Скорич. Това е много почетно знание, което е получено от само 34 души за 20 години, Кирил Вълчев е под номер 35, посочи още директорът.
Това е първият медал, който получавам, каза Вълчев. По думите му той е признание за БТА, както и за всички български медии, които участват в деветнадесетата Световна среща на българските медии.
БТА организира 19-ата световна среща на българските медии в Одеса, Болград и Измаил (Украйна) от 18 до 21 юни 2024 г. със съдействието на „Аурубис България“, А1, „Главболгарстрой Холдинг“ АД,  Евроинс Иншурънс Груп, Пощенска банка, СОФ Кънект - операторът на летище София, Национален дарителски фонд „13 века България“.