Отборът на Кюстендил е победител в третото Национално състезание за млади доброволци. Организатори на надпреварата бяха Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Община Разград, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. 
Седем отбора от София, Кюстендил, Казанлък, Провадия, Белово, Кубрат и Исперих премериха сили, бързина и умения в Градския парк в Разград. Младите доброволци се съревноваваха в три дисциплини – издърпване на гума с въже, поставяне на шланг за бързина, построяване на смесена водопроводна шлангова линия и щафетно построяване на дига. 
В оспорваната надпревара първо място спечели отборът от Кюстендил с комплексен сбор точки 176. На второ място се класираха доброволците от Кубрат, които събраха 164 точки. Трети в състезанието остана тимът от Казанлък със 161 точки. 
За призовите места бяха осигурени купи, медали и периферни компютърни устройства. Наградите връчиха старши комисар Любомир Баров, заместник директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) към МВР, председателят на Националната асоциация на доброволците Ясен Цветков и кметът на Разград Добрин Добрев.
Инициативата за провеждането на подобна надпревара е на Националната асоциация на доброволците в Република България и ГДПБЗН - МВР. Първите състезания за млади доброволци са проведени през 2022 г. Целта на инициативата е да се ангажира обществеността с темата за зачестилите природни бедствия и необходимостта от превенция и привличане на членове за доброволческите отряди.