„Такава е ситуацията, че явно се налага да повтарям някои неща, защото има хора, журналисти и шарлатани, които нещо не разбират“, написа във фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов. 
Той допълва, че живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. „Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест основният закон е такъв. Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ. Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи прaвителство с втория мандат на ДПС. И ако президентът даде третия мандат на ИТН, ИТН ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време“, пише Трифонов. По думите му, ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство. И за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент с избран председател, добавя той.
Всички интерпретации по темата са или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, на които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори, завършва публикацията му в социалната мрежа.
Днес, на втория ден от първото заседание на парламента, депутатите избраха Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на 50-ото Народно събрание. Това стана с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Има такъв народ“.
Преди гласуването Тошко Йорданов от ИТН каза, че те ще подкрепят всички четири номинации за председател на парламента, за да може законодателният орган на държавата да заработи.
В кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на ИТН за подкрепата при избора на Назарян.