Централната избирателна комисия обяви в свое решение имената четиримата народни представители от област Кюстендил в 50-ото Народно събрание (НС). Първият мандат отива при ГЕРБ-СДС. По един депутат ще имат „Величие“, „Възраждане" и "Движение за права и свободи“ (ДПС).  
Ето кои са новите депутати,, подредени според номерата в бюлетините, изтеглени в жребия на ЦИК:
Димчо Димчев -„Възраждане“. Той е роден на 2 ноември 1977 г. в Добрич, пише в сайта на парламента. Димчев е живял дълги години във Великобритания. Завършил е Висш институт за народно стопанство, сега Икономически университет – Варна, специализирал е и в чужбина, разказа той пред БТА. Депутат от 49-то Народно събрание, член на комисиите по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната и за политиките за българите извън страната. 
Христо Терзийски - ГЕРБ -СДС. Той е роден на 31 юли 1968 г. в Кюстендил. Завършил е висше образование в Технически университет – София. Преминал през специализирани курсове в Будапеща и Съединените щати. Бивш министър на вътрешните работи - 24 юли 2020 г. до 12 май 2021 г., съобщиха от партията. Бил е депутат от 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото НС. Зам.-председател е на комисията по вътрешна сигурност и член на комисията за контрол над службите и превенция и противодействие на корупцията. 
Росица Калинова - "Величие". Родена е в с. Бъзовец, област Русе. Завършила е право и философска школа към Атинския университет за изучаване на нов гръцки език. Предприемач е в сферата на търговията с дрехи, платове и конфекцияу съобщиха от партията. Половината от времето си прекарва в Кюстендил, а другата – в Гърция, където е бизнесът ѝ. 
Николай Златарски - „Движение за права и свободи“. Той е от Дупница. Областен председател и на ДПС – Кюстендил. Завършил е право, в момента ръководи местен бизнес, казаха от партията.