Регионалната политика по сигурност и отбрана беше тема на работна среща в Областната администрация в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на институцията. Участие взеха областният управител Ива Радева, зам.-областният управител Методи Марков, експерти от Областната администрация, част от състава на Областния съвет по сигурност, преподаватели и обучаеми от Военната академия „Г. С. Раковски“ и представители на Районната дирекция по пожарна безопасност, Областната дирекция на МВР, Военно окръжие, Втора Тунджанска механизирана бригада и Община Казанлък.
Срещата беше организирана по инициатива на ръководството на Военната академия. Ива Радева приветства гостите и обясни, че Старозагорска област е важна от гледна точка на националната сигурност, защото в нея се намират големи стратегически обекти. Методи Марков изтъкна ключовата роля на координацията между структурите за бързо реагиране при бедствени ситуации.
Главният експерт Деян Грудев запозна присъстващите с Областния план за защита при бедствия и с функциите, както и със задачите на Областния съвет по сигурност, който е консултативен орган на областния управител. Презентации изнесоха от пожарната служба, Община Казанлък, ОД на МВР - Стара Загора, Военно окръжие и Втора механизирана бригада. 
Подполковник Нелко Ненов, зам.-декан на факултет „Национална сигурност и отбрана“ във Военна академия изказа благодарност на участниците в срещата за полезната информация, свързана с провеждането на регионалната политика по сигурност и отбрана.
БТА припомня, че на работна среща днес представители на общинското ръководство и на ОД на МВР - Стара Загора обсъдиха мерки за подобряване на пътната безопасност и на обществения ред и осигуряване на безопасна градска среда.