С поетична вечер разградската поетеса Донка Василева отбеляза 75 години от рождението си. Близки, приятели и почитатели на творчеството ѝ се събраха в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“, за да чуят познати и обичани стихове, събрани в поетичните ѝ книги. Срещата премина в непринудена и приятелска атмосфера. Главният библиотекар и специалист „Връзки с обществеността“ в разградската библиотека Мила Маринова приветства гостите и представи авторката. Тя заяви, че вечерта е празник на словото, музиката, изобразителното изкуство, празник на доайена Донка Василева.  
От презентацията със снимки от миналото на поетесата присъстващите научиха неизвестни факти и събития около живота ѝ. Срещата с любителите на поетичната и прозаичната реч продължи с обзор на творчеството на Донка Василева, но не със задълбочени анализи, а с припомняне на стиховете от стихосбирките ѝ „Спомен за цвят”, „Илюзия за Рая”, „Щурец заплакал”, „Топли значения”, „Ретропоза”, „Пясъчно поднебие”, „По листопад”, „Следсънища… и още нещо” и „Прелял капчук”. Авторката също прочете избрани стихове от своето творчество и разказа интересни моменти от живота и творческия си път. Присъстващите имаха възможността да споделят чувствата си, породени от общуването си с поетесата и нейните творби. 
Вечерта завърши с цветя за поетесата, снимки за спомен, раздадени автографи с лично посвещение и приятни разговори. Букет от името на Община Разград поднесе на авторката началникът на отдел "Култура, туризъм и международни връзки" Катерина Ганева. Прочетен беше и поздравителен адрес от Конфедерацията на българските писатели. Като специален подарък за поетесата и присъстващите бяха изпълненията на Текин Зекериев и пианистката Славена Петкова. Развълнувана от признанието на своите приятели, почитатели и ценители на поетичното слово, Донка Василева благодари на всички.