Съчетал съм дреха, пластика, музика, светлина и звук в един нестандартен шоу-концерт-спектакъл. Това каза днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен Георги Ангелов, който е създателят, режисьор и хореограф на Парад на модата. Тази година предстои неговото 75-то издание, а Ангелов, който е и един от известните актьори от трупата на Плевенския театър, отбелязва 35 години от първия моден спектакъл.
Той подчерта, че ще бъдат представени модели, специално направени за това издание на Парада на модата. 
Своите последни колекции ще покажат дизайнери, участвали в ревюта в Милано и Рим. На модната сцена в Плевен ще се представят Николета Палакарчева от модна къща "Везе" и майстор везбар Даниела Вълкова, Юнвер Кьосе от София, Халил Дуралиев, който е носител на наградата за млад дизайнер на Парад на модата, Славена Иванова от Варна, Емил Спасов от Благоевград, модна къща "Елинор" с дизайнер Елеонора Харизанова и Биляна Веселинова от Плевен. 
В тазгодишното издание на Парада на модата специално ще е участието на актрисата Аня Пенчева, която подчерта, че слушайки Георги Ангелов осъзнава колко много усилия му е трябвало да превърне красотата на мечтите си в реалност. "Гледам на модата като на удобство. За мен класиката винаги е модерна. Обичам определени цветове – черно и бяло", допълни тя.
На сцената на модното шоу своя талант ще покажат младата поп певица Стефани Славчева и възпитаници на Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" с преподавател Маня Николова. Специално за тяхното участие Ангелов подчерта, че те са включени в спектакъла като част от представянето на колекциите. 
Модният шоу-концерт-спектакъл ще се състои на сцената на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" вечерта на 23 юни, неделя. Парад на модата се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов, с подкрепата на Сдружение "Плевенски обществен фонд Читалища" и местния бизнес.