Жена на 32 години роди на паркинга на Многопрофилна областна болница за активно лечение “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново. Екип от лекари, акушерки и неонатолози извършиха раждането при полеви условия, съобщиха от лечебното заведение.
В петък следобед разтревоженият баща паркирал на новия паркинг на болницата и отишъл да търси помощ. В коридора на болницата той срещнал д-р Мария Росенова, която е първа година специализант в хирургичното отделение. Младата лекарка веднага изтичала след мъжа, на място се озовала и Петя Друмчева, която трета година учи за акушер и поема дежурства в Спешно отделение като болногледач. Двете веднага са извикали колегите си от Акушеро-гинекологичното отделение, които почти веднага слезли на паркинга. Там са заварили жената на задната седалка, главата и раменцата на бебето вече се били подали, а секунди по-късно поели детето в ръцете си, разказаха от болницата. "Хванах го, завъртях го, както е по правилата и то изплака. Колежката Петя Друмчева помогна страшно много, притискаше пъпната връв, докато колегите слязат“, споделя д-р Росенова, която е изучавала акушерство и гинекология в университета, но до този момент се е сблъсквала с раждане само на теория.
Мигновено на място пристигат д-р Валериева и акушерка Севдалина Илиева, които поемат грижата за жената, а д-р Галя Николова – детето. Бебето е момиче и има две имена – българско Илиана и турско Мелек. Тежи 2560 кг. и е висока 47 см, посочват от болницата във Велико Търново. Това е четвърто раждане за майката Калинка Пенева. Тя е от град Сливен, където сега живеят първите ѝ три деца и споделя грижите за тях с първия си съпруг. Любовта обаче я отвела в стражишкото село Сушица, където ще отглеждат малкото момиченце.
Майката обяснила, че е имала болки, които не били толкова силни, но се съмнява, че е чакала твърде дълго и затова е родила още в колата. Тя е благодарила на лекарите и акушерките за помощта и грижите. Бебето е добре и е спокойно, а днес то и майка му са изписани и са се прибрали вкъщи.