Малкият Тео от Русе, за чиято борба за нормален живот и "Утро", и други медии многократно разказваха, извървя невероятно дълъг, тежък, но и изпълнен с надежди път. Детето е диагностицирано с детска церебрална парализа, епилепсия, вътрешна хидроцефалия и Синдром на Емануел, а близките му нито за миг не го оставя да се бори само. Един от посланиците на Тео е леля му Веселина Неделчева, която неуморно търси помощ, тъй като възможностите на семейството отдавна са изчерпани.

На 1 май в лекуващата го клиника в Турция на Тео бяха направени две операции, продължили общо 11 часа - двустранна операция на тестисите поради неслизане, двустранна корекция на херния и голяма костна остеотомия и фиксация. Назначена беше дата за следваща сходна интервенция на другото краче през юли, за която бяха необходими 14 300 евро. Заради нужда от укрепване на поставените му импланти обаче, Тео е вкаран непланирано в операционната зала и по настоятелна препоръка на лекуващия екип наред с корекциите е направена и втората операция. С крайна мобилизация семейството прави и невъзможното, за да събере нужните 14 300 евро. Сега предстои последното изпитание от този цикъл - необходими са 22 500 евро за предписаната едногодишна рехабилитационна програма, а от турската клиника дават много големи надежди тя да го изправи на крака.
Най-големите изпитания са вече зад гърба на Тео,  но без назначената рехабилитация всички страдания и лишения ще се обезсмислят, затова не бива да се спира точно преди финалното усилие. А то има цена - вече посочените 22 500 евро.

"Сумата е непосилна за нас, за това и се обръщат отново с надежда към вас. Вярваме, че с общи усилия ще се събере нужните пари за рехабилитация. Апелът ни е към всички хора с добри сърца, към всички познати и непознати - нека дадем шанс на едно дете да стъпи на крака. От всички нас зависи един детски, по-пълноценен живот! От всички нас зависи дали усмивката на лицето на това дете ще продължи да грее! Благодарим на всички, които вече се включиха в кампанията, благодарим и на тези, които ще го направят", апелират родителите на детето.

Дарителската кампания за Тео е активна в платформата на Павел Андреев на следния линк:
https://pavelandreev.bg/campaign/nadejda-za-malkia-teodor/news/da-pomognem-na-malkiya-teo-da-proxodi-otnovo-3986