Скъпи приятели мюсюлмани, честит Курбан байрам, каза временният председател на БСП Атанас Зафиров, цитиран от пресцентъра на партията. 
Желая на всеки от вас мирни дни, много щастие и просперитет. Курбан байрам е духовен празник на съпричастието, уважението към всички хора и солидарността. Точно от това се нуждаем всички днес в цялата страна. Времената са размирни, но въпреки тях, нас ни свързват онези вечни човешки ценности, които са в основата на цивилизацията и са единственият път към изграждането на различна България, добави Зафиров.
Той пожела на всеки празнуващ здраве, спокойствие и надежда, че страната ни я чака по-добро бъдеще и по хубави дни за нас и нашите семейства.
Мюсюлманският празник Курбан байрам тази година се отбелязва в периода 16-19 юни. Мюсюлманският календар следва лунните цикли и затова празникът няма постоянна дата, а всяка година се измества с 10 дни напред спрямо предходната година, се посочва в справка от отдел „Справочна“ на Българската телеграфна агенция. В първия празничен ден се отслужва традиционната молитва, наречена “байрам намаз”, в която участват само мъже, се отбелязва още в справката.