Ректорът на Тракийския университет проф. д-р Добри Ярков приветства Осмата регионална научно-практическа конференция „Дерматологичен компас“ в Международния конгресен център в Бургас, организирана от Югоизточен клон – Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на учебното заведение. 
Форумът е в рамките на три дни и е под патронажа на проф. Ярков и на кмета на община Бургас Димитър Николов. Участие вземат 15 чуждестранни лектори, световни експерти в областта на дерматологията, дерматохирургията, флебологията и онкодерматологията от Германия, Обединено Кралство Великобритания, Австрия, Полша, Северна Македония и Сърбия, както и водещи дерматолози от България. 
Проф. Ярков поздрави председателя на Организационния комитет на мащабната конференция проф. д-р Евгения Христакиева, както и всички участници с пожелание за успешни научни резултати и ползотворна работа и отправи покана деветото издание на форума да се състои в Тракийския университет. „Нека Стара Загора и нашето висше училище бъдат домакини на това престижно събитие, което събира световноизвестни учени от цял свят. А към вас ще се включат и ветеринарномедицински дерматолози, съвсем в духа на нашия институт за зоонози „One health“, каза проф. Добри Ярков. Той поздрави и Клиниката по кожни и венерически болести в старозагорската Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“, която отбелязва 30 години от създаването си. 
Конференцията дава възможност за практическо обучение по дерматоскопия и дерматохирургия със сертифициране, а теоретичната част на курса е достъпна за всички участници, посочват още от учебното заведение. В практическата част е осигурено обучение за хирургични техники върху кожа на прасета за начинаещи и за напреднали. Курсът ще бъде сертифициран от Тракийския университет по изискванията на следдипломното обучение като допълнителна квалификация, както и от Българското дерматологично дружество.
Както БТА съобщи, в началото на месеца Тракийският университет беше сред организаторите на тридневна Националната научно-практическа конференция "Предучилищното образование - традиции реалности, перспективи" в Казанлък. Форумът премина под патронажа на проф. д-р Добри Ярков, на проф. д-р Елена Русинова, почетен председател на Българския национален комитет за предучилищно образование – ОМЕП и на кмета на община Казанлък Галина Стоянова.