Фермерските пазари в Казанлък вече ще се състоят всеки понеделник и четвъртък, съобщиха от местната администрация. Те ще започват в 8:30 часа и ще бъдат на Общинския фермерски пазар на бул. "Александър Батенберг", като първият от тях ще се състои на 17 юни. 
Всички производители, които желаят да се включат, могат да запазят своето място на телефон 0431 98 254 или на имейл [email protected]
Целта е да се подкрепят местните производители на чисти и автентични български храни, защото така могат да се развиват, да подобряват материалната си база, качество и услуги, посочват от администрацията и отбелязват, че това е полезно и за потребителите. 
Както БТА информира, инициативата за организиране на фермерски пазари е на кмета на общината Галина Стоянова. Целта е предлагането на натурални природни хранителни продукти да се превърне в традиция за града, с която да се подкрепят малките производители, а жителите на Казанлък да имат достъп до качествена продукция. Последните такива бяха на 22 и 23 май.