За втора година Сатиричен театър „Алеко Константинов“ в София ще бъде домакин на изложба на дипломните защити на студентите от специалност „Плакат и визуална комуникация“ на Националната художествена академия. Зрителите на театъра ще могат да разгледат изложбата на дипломантите от 17 юни до 15 декември, съобщават от НХА.
„В своята 128-годишна история Националната художествена академия и днес изпълнява успешно своята мисия – да изгражда и обучава поколения български художници, които да определят и развиват културния облик на България. Преподавателите в академията – доказани специалисти в областта на изящните и приложните изкуства, дизайна, реставрацията и изкуствознанието, обучават студентите на НХА както на традиционните за академичното образование похвати и техники, така и на иновативни методи и технологии, които да позволят на младите художници да изградят себе си като автори, подготвени да заемат мястото си в сцената на съвременните визуални изкуства“, казват от НХА. По думите им, изложбите на дипломираните целят да дадат гласност и да представят постиженията на дипломниците на учебното заведение.
Както БТА писа, за втора поредна година различни културни и експозиционни пространства в София и Бургас стават домакин на изложбите на дипломираните бакалаври и магистри от всички специалности на Националната художествена академия (НХА) от Випуск 2024 година. Те ще бъдат представяни в периода 13 юни – 5 август.
/ВСР