Няма стартирана процедура за промяна в проекта на частния инвеститор за изграждане на болница "Мама и аз". Това каза в Добрич служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева. Тя посочи още, че по казуса с детската болница към момента има досъдебни производства, които трябва да се изчакат, за да се вземе някакво решение. "От „Търговска лига" заявиха, че искат да се направи промяна, но на този етап все още нямаме стартирана процедура по тяхното желание. Променен проект от фирмата до нас не е стигал", каза още тя. 
Доктор Кондева коментира и имало ли е натиск от страна на Обществения съвет да бъде оттеглено разрешението за започване на детска болница „Мама и аз“. „Министерство на здравеопазването излезе с официално съобщение по казуса. Там е посочено, че Общественият съвет е консултативно звено към министъра на здравеопазването, създадено с цел прозрачност на процеса, и така има спокойствие в обществото чрез комуникацията между нас с тях. Ние сме имали 2 -3 срещи, които бяха много конструктивни. Уточнихме начина, по който ще координираме действията си. Създадохме като национален екип със заповед между министерството на здравеопазването и самия Обществен съвет, както и Здравната инвестиционна компания „Детско здраве“.
Очакваме от тяхна страна и одобрение на правилата, които те имат за работа, но поискаха и ние също поискахме да бъдат актуализирани. Така че на този етап ние работим в синхрон с тях. Какво точно се е случило дотук, не мога да кажа. Нито Държавна агенция „Национална сигурност", нито който и да било друг орган не е поискал от нас някакво изявление, участие или коментар по темата така“, каза министър Кондева. Тя допълни, че решението за отказ за започване на детската болница е било взето под влиянието на реакцията, която възникна в обществото като цяло. „Всички сме свидетели и затова решихме, че това е по-добре да бъде оттеглено и да се обсъди още веднъж дали да се реализира“, завърши д-р Кондева. 
По темата за болницата в Казичане, която също е на „Търговска лига“, министър д-р Кондева каза, че са далеч от момента за издаване на разрешение за функциониране на болницата. "В момента сме в етап на оценка на необходимостта от извървяване на всички нормативни пътища, които трябва да бъдат изминати и до получаване на съгласувателни становища. Така че сме още далече от момента за разрешение, тъй като не сме получили нищо официално от институциите, които трябва да се изкажат има ли необходимост от създаване на такъв тип лечебно заведение", допълни тя. 
Здравният министър допълни, че след като получи становищата, ще излезе с решение. Д-р Кондева чака становища от институции като Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, Националната здравноосигурителна каса, Български лекарски съюз.