От Столична община напомнят, че 30 юни е последният ден за първа вноска на данък сгради и на моторно превозно средство (МПС), както и за втората вноска на такса смет за 2024 г. Това съобщиха от общинската администрация на сайта си. 
Общо 533 809 собственици на имоти и автомобили са платили в пълен размер задълженията си за 2024 г. до края на април и са получили 5% отстъпка. Така те са спестили общо 6,944 млн. лв. от данъци, сочат данните на "Общински приходи". 
Последният ден за плащане на първата вноска за данък сгради и данък МПС е 30 юни, напомнят инспекторите от дирекция "Общински приходи" на Столична община. След това върху дължимата сума започват да се начисляват лихви.
Последният ден на юни е краен срок и за втората вноска на такса смет за 2024 г. Плащане може да се прави във всеки от 22-та районни отдела на дирекция "Общински приходи", независимо от адреса на недвижимата собственост, информираха още от Столична община. 
От общинската администрация обясниха, че за да получите ПИН код, с който да правите справки или да плащате местните си данъци, е необходимо само да представите документ за самоличност в някоя от районните данъчни служби. Вноски могат да се правят и по банков път. 
Хората, които предпочитат да плащат на части, трябва да го направят в съответните срокове, които са достъпни в сайта на Столична община.