Силни бури с градушка имаше днес в някои части на страната. 
Градушка падна след 20:00 ч. в Габрово. Ледените късове бяха по-големи от лешник. Тя бе придружена с интензивен дъжд и силен вятър. От бурята има труднопроходими и наводнени улици, видя репортер на БТА. 
Градушка с размерите на яйце е паднала в тетевенското село Рибарица, съобщи за БТА кметът Пенка Ганева. Ледените блокове са нанесли щети върху покривите и прозорците на къщите, има пострадали и автомобили, както и унищожена реколта. По думите на кмета такава градушка никой не помни в селото. Пострадали хора няма. 
Силна градушка е паднала в района на Трънско в късния следобед, съобщи за БТА Кирил Михайлов от метеорологичната станция за наблюдение на климата в местността "Илиин хан" в Трън. Бурята е продължила между 10 - 15 минути. На места са паднали ледени топчета с големината на орех, но повечето са били между 2 - 2,5 сантиметра. 
Паднали дървета, непроходими улици и много материални щети нанесе градушка, паднала тази вечер в Нова Загора. Това съобщи за БТА кметът на общината Галя Захариева. Запушени са били шахти, изпочупени са стъкла на прозорци и автомобили, пострадала е земеделска продукция. Движението в града е затруднено, защото улиците са непроходими. 
Възрастен мъж на 75 години е бил спасен от наводнен участък под мост след бурята в Нова Загора. Той е бил там с автомобила си, съобщиха от МВР. 
Множество сигнали са получени в дежурния център на Община Казанлък след преминалата силна буря, съобщиха от общинския пресцентър. Последиците от нея са паднали дървета, едно от които върху автомобил на бул. "23-ти пехотен Шипченски полк". Отнесена е част от покривната конструкция на детска градина 9 "Слънчице". Поражения има и на цветарския сектор на пазара.
Градушката в района на Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви за БТА Силвия Аврамова, временно изпълняващ длъжността директор на Дирекция "Аграрно развитие" към Областна дирекция "Земеделие". Тя поясни, че най-силна е била градушката на 12 юни в района на Шумен и шуменския квартал "Дивдядово".