Над 350 самодейци от 23 състава се надиграваха в Общинския празник на танцовото изкуство във Велико Търново. На сцената на Летния театър те представиха традиционни танци от всички фолклорни области на България и модернизирани хореографии, някои от които бяха изиграни за първи път пред публика.
В програмата участваха състави с танцьори на различни възрасти от градовете Велико Търново и Килифарево, и селата Церова кория, Ресен, Дебелец, Шемшево, Малки чифлик и Ветринци. В репертоара им бяха включени Копаница, Коконица, Ръченица, Влашки, Дунавски и Черкезки танц, Итмар, Абдай, Фурла и Япрак. Имаше и много хора, сред които Дайчово, Петрунино, Котленско, Разложко, Врабчанско, Окопско, Варненско, Ляво, Костенско, Витаново, Право Ямболско и Джиновско.
Общинският празник на танцовото изкуство се провежда от началото на деветдесетте години на миналия век и се организира съвместно от Община Велико Търново и Народно читалище „Съгласие- Дебелец-1887“ – град Дебелец, каза за БТА Георги Чукуров, главен експерт в Дирекция "Култура, туризъм и международни дейности" на Общината. Той отбеляза, че форумът трябваше да се състои на 19 май, но поради лошите метеорологични условия беше отложен за по-късна дата.