Специалисти от Община Шумен извършиха оглед на къща в града със статут „паметник на културата“ на ул. „Цар Освободител" № 125, съобщават от пресцентъра на Община Шумен.
Както БТА информира, на 6 юни бяха въведени временни мерки за движение по участък от ул. ул. „Цар Освободител"  заради срутване на покрива на къщата със статут „паметник на културата“. Часове преди това поради същата причина  временно беше затворен за движение участък от улица „Цар Освободител".
В екипа на общината, участвал в огледа, бяха архитект Лъчезар Костов от Регионален инспекторат по опазване на културното наследство - район „Североизточен“, архитект Цвета Жекова - главен архитект на Община Шумен, архитект Николай Симеонов, зам.-кмет по „Строителство и екология“, и Юлиян Савев - главен специалист „Контрол на строителството и опазване на културното наследство", допълват от местната администрация.
Съгласно член 72 от Закона за културното наследство ще бъде връчен протокол на собствениците на къщата за извършване на аварийно укрепване на сградата, съобщават от Община Шумен. От местната администрация напомнят, че е въведена временна организация за движение на моторни превозни средства и на пешеходците в района на зданието.