Силна буря с градушка и проливен дъжд имаше в някои райони на страната тази вечер.
Градушка и буря нанесоха материални щети на сгради и автомобили във Велико Търново и населените места. Кметът на общината Даниел Панов съобщи, че към момента са подадени сигнали за пет паднали дървета, щети по покрива на СУ "Вела Благоева", две ударени от дървета коли, както и за запушени шахти. Директорът на училището Ангел Янчев каза, че утрешният ден е обявен за неучебен за учениците в СУ "Вела Благоева". Паднали клони и дървета затрудняват движението, но няма затворени пътни отсечки.
Градушка падна в Габрово, а ледените късове бяха по-големи от лешник. От бурята има труднопроходими и наводнени улици, видя репортер на БТА. От МВР посочиха, че има постъпил само един сигнал за паднали клони по пътя близо до севлиевското село Ряховците. На място са изпратени екипи, които да разчистят.
В Ловеч и в Летница падна градушка. Ледените топчета бяха по-големи от лешник. Тя бе придружена с интензивен дъжд и силен вятър. В областния град за 20 минути са паднали 25 литра на кв. м дъжд. Скоростта на вятъра е била 15 метра в секунда, съобщи за БТА инж. Мартин Мачев, директор на Националния институт по метеорология и хидрология – филиал Плевен. В двете общини и в Угърчин има населени места с прекъснато електрозахранване, съобщават от електроразпределителното дружество.
Частично бедствено положение ще бъде обявено в ловешкото село Радювене след бурята тази вечер, съобщи за БТА кметът на Ловеч Страцимир Петков. Там е паднала и едра градушка. Има частично отнесени покриви на къщи, както и асфалт по улиците, части от селото е без електроподаване, има паднали дървета.
Проливен дъжд се изсипа в късния следобед на територията на община Сливен. Той бе придружен с градушка, която засегна райони на Сливен и населени места в общината, съобщиха от общинската администрация.
Градушка, придружена със силен дъжд и вятър, се изсипа над Шумен. Ледените късове падаха близо 20 минути. Най-големите от тях бяха с размерите на голям лешник и малък орех, видя репортер на БТА.  Участъкът под жп моста на ул."Плиска" в Шумен е наводнен, съобщиха от Община Шумен.
Силна буря, придружена с градушка и дъжд, се разрази и в Ямбол. До момента са получени 10 сигнала за паднали дървета в града. Няма пострадали, нанесени са щети на автомобили, съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР.
От силния вятър е паднало дърво, което е препречило движението по Крайречния булевард. Изпратен е екип на пожарната за отстраняването му. Градушка в региона е паднала и в общините Стралджа и Тунджа. Към този момент няма получени сигнали за наводнения в населените места или селища без електричество, казаха за БТА от общинските администрации.
От МВР съобщиха, че общо 41 сигнала за произшествия - главно за паднали клони и дървета и наводнени обекти, са получени в звената на "Пожарна безопасност и защита на населението"  от 19:00 ч. до 21:00 ч. тази вечер.