Адвокат Марин Марковски даде правна консултация на журналиста Сашо Диков директно в ефира на предаването му по Нова телевизия. Юристът посъветва Диков да заведе гражданско дело срещу депутата Волен Сидеров заради тиражираните от него твърдения, че журналистът взимал тлъсти суми под масата, за да прави определени интервюта. "Срещу депутат от Атака не можете да заведете наказателно дело, тъй като е с имунитет. Можете да заведете гражданско дело срещу обезщетение, което ще спечелите. Повечето хора даряват сумата на приюти и детски домове. Вашият адвокат е пред вас по този въпрос", заяви Марковски, на което Диков отвърна: "И за така ще направя, благодаря ви".

Адвокат Марковски разкри, че по делото за убийството на бившия гард на братя Галеви - Николай Радев-Отвертката, са били разпитани над 18 свидетели. "Нямате си на представа колко е сръчна дупнишата полиция", коментира юристът, който е защитник на стоматолога Владимир Карастоянов и синовете му Иван и анестезиолога Николай, обвинени за умишлено убийство на Радев.

По думите на Марковски на местопрестъплението - заведение "Колата", има изпочупени стъкла, по които има кръв, и все още не е ясно дали някое от тях не е промушило Отвертката смъртоносно или раната в корема му е причинена от нож.

Доказано е, че момчето има една рана. По делото има доказателства, че най-вероятно д-р Николай Карастоянов е причинил нараняването. Оръжието не е намерено. До ден два ще излязат резултатите от биопсията на Николай Карастоянов, дано да не страда от рак", подчерта Марковски.

Адвокатът припомни, че тримата мъже са отишли към заведението, за да отърват дъщерята на Николай - Владимира. "Отвертката й е казал, че ще я направи проститутка, ще пусне останалите от бригадата да й се изредят. След сбиването Николай тръгва към полицията, за да разкаже какво е станало, но му обаждат от дупнишката болница, че има момче с рана в корема. Така Николай, заедно с останалите от екипа, се е борил час и половина- два часа, за да го спаси, да му помогне. Вече е започнало отмъщението срещу семейство Карастоянови - изпочупили са къщата им, цялата вила", обясни още Марин Марковски.