Времето утре ще бъде предимно слънчево и топло. Главно над западните райони ще има разкъсана висока облачност. Минимални температури в повечето места между 2° и 7°, максимални между 19° и 24°. Над Черноморието ще малко по-хладно, но предимно слънчево, съобщи НИМХ към БАН, цитиран от "Фокус".

В сутрешните часове на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Вълнението на морето ще 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7° -9°.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по високите открити части до умерен юг-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 14°, на 2000 метра около 7°.

В понеделник ще остане топло, но ще се заоблачи. По-късно през деня и през нощта срещу вторник, с ориентиране и усилване на вятъра от северозапад, в страната ще нахлуе хладен въздух. На места, главно в Западна България, ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Във вторник ще превали и в останалата част от страната.

Дневните температури ще се понижат с 5-8 градуса. В сряда облачността ще е променлива, по-често значителна. Превалявания ще има на по-малко места и ще са по-слаби и краткотрайни. Вятърът ще отслабне чувствително и до вечерта ще се ориентира от изток.