Ателиета за деца подготвят във филиалите на казанлъшката Художествена галерия къща музей „Дечко Узунов“ и къща музей „Ненко Балкански“ по повод Деня на детето. Това съобщи за БТА директорът на културния институт д-р Пламен Петров. 
На 1 юни всички малки любители на изкуството ще могат да се включат в ателието „Детето в изкуството“ в къща музей "Дечко Узунов". Всички необходими творчески материали са осигурени, а от участниците се изисква само вдъхновение. Ателието е подходящо за деца от всички възрасти, които могат да държат умело четка в ръката си. 
Екипът на галерията кани и на творческата работилница „Ненко Балкански и децата“ в къща музей „Ненко Балкански“. Там децата ще могат да изработят творби в лендарт. С помощта на изкуството, вдъхновено от природата, децата ще се опитат да претворят образа на проф. Ненко Балкански, използвайки природни материали в работилница на открито. Създадените произведения ще бъдат в унисон и хармония с околната среда, засилвайки връзката между детето и природата. Участниците ще използват почва, камъчета, пясък и различни органични материали като цветя, клони, листа, трева.