Два атракционни влака ще пристигнат в Казанлък за празника на града, съобщиха за БТА от местната администрация. На 31 май казанлъшката железопътна гара ще бъде домакин на второто събитие от инициативата „Концерти на гарата“ и ще се превърне в своеобразна сцена. 
В 12:10 ч. на гара Казанлък ще пристигне първият за деня атракционен влак, начело с парен локомотив. Той тръгва от гара Филипово в Пловдив, има спиране и престой и на гара Карлово. Влакът ще замине наобратно в 15:30 часа. 
Тогава ще започне и концерт на група X-R@Y. Участие ще вземат група „Уикеда“, както и различни местни състави, а железопътната гара ще бъде декорирана с картината „Рози от Казанлък“ на художничката д-р Петя Илиева, автор на инициативата ART4Diplomacy, по която бяха украсени редица спирки и превозни средства на обществения транспорт в столицата. 
Около 16:50 на казанлъшката гара ще пристигне специалният атракционен влак с вагоните от т.нар. „Корона експрес“ на Цар Борис III, наречен тематично „По пътя на роза Дамасцена“.
Проектът „Концерти на гарата“ е осъществен с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“. Официален партньор е Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“. Партньори са и общините Казанлък и Карлово. 
БТА припомня, че утре ще бъде отбелязан празникът на Казанлък и ще се даде началото на кулминационните дни на 121-я Празник на розата.