Агенция„Пътна инфраструктура“(АПИ) започва основен ремонт на близо 10-километров пътен участък в община Свищов, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Оттам информираха, че техническият проект обхваща третокласния път III-405, от връзката му с път III-407 (кръстовището към с. Совата и с. Козловец) до входа на град Свищов, където ще се свърже с участъка, който през 2020 година Общината ремонтира. За интервенцията на пътната инфраструктура има одобрено задание и финансовите средства са осигурени изцяло от АПИ.
Пътят, който свързва град Свищов с областния център и е основна пътна артерия за пътуващите в посока и от ферибота Зимнич – Свищов, се характеризира с особено висок трафик и е в лошо състояние. Ремонтните дейности се извършват благодарение на настояването на общинското ръководство и аргументираното настояване пред съответните органи за необходимостта от неговата рехабилитация, посочиха от общинския пресцентър.
Обновяването на 9,5 километровата пътна отсечка ще допринесе за повишаване безопасността на движението и по-добрата свързаност в района.
Както БТА съобщи, вчера започна основен ремонт на общинския път за свищовското село Хаджидимитрово, който включва изпълнение на строително-монтажни работи от кръстовището с път III -407 (Павел – Совата) до табелата на населеното място.