С Детски панаир в Сливен ще празнуват Деня на детето - 1 юни, съобщиха от Община Сливен, които са организатори на празника заедно с Фондация „Изиарт“.
Общо 16 културно-образователни инициативи за малките включва тазгодишното издание панаира. По традиция той ще се проведе пред сградата на Община Сливен. Всички инициативи са с вход свободен. 
Предвидени са работилници през целия ден – от 12 до 20 часа. И тази година фондацията ще предложи специални игри - приложение за мобилни телефони „Музеен детектив“, което може да бъде активирано в пространствата на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ - Сливен и галерия „Сирак-Скитник“.
За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, сапунена работилница, грънчарство, макиаж и др. На откритата сцена пред Общината ще изнесе представление Държавният куклен театър „Костенурката Нурка“. Денят ще предложи още атрактивна детска програма - музикални спектакли, танци и игри за най-малките. Ще бъде показана и пожарна кола, на която децата ще могат да се качат и да усетят вълнението, влизайки в ролята на огнеборци. 
Освен детския панаир, Община Сливен ще зарадва малките жители и с надуваеми атракциони – популярни анимационни герои, които ще бъдат разположени на пл. „Хаджи Димитър“ на 31 май и 1 юни.
Детски панаир стартира преди дванадесет години с подкрепата на Фондация „Америка за България“, като до момента са реализирани над 50 събития в повече от 15 града в страната.