По повод 1 юни -Международен ден на детето за осми път в Стара Загора се организира традиционният празник за деца и кучета. Това съобщават на сайта си от местната администрация, които са съорганизатори съвместно с "Кучилище Стара Загора". Той ще се проведе по традиция на 1 юни от 17:00 ч. в парк "Зелен клин".
По време на празника представители на Община Стара Загора ще информират посетителите за грижите за овладяване на популацията на бездомните животни в града. А стопаните на домашни любимци и децата ще могат да се посъветват със специалисти за всички въпроси относно здравето, храненето и поддръжката на лъскава козина на любимите четириноги. 
Организаторите отново са подготвили забавна и полезна програма, която включва демонстрации по аджилити и каникрос с гости от „Unbreakable Dog Team“ и „Каникрос България“. За доброто настроение ще се погрижат малките певци от вокална формация "Искрици", с ръководители Маргарита Шоселова и Искра Кърнолска, вокална формация "Little Stars", с вокален педагог Ганка Добрева, както и хип-хоп формацията “Do It Crew” .
Кучетата ще могат да опитат вкусни и здравословни лакомства, бисквитки и печива от местна пекарна. 
Организаторите ще дадат възможност всеки присъстващ да се снима в специално изграден фото кът, за да запази спомена от празника с домашния си любимец. 
Припомняме, че в празничния ден за най-малките Община Стара Загора е подготвила специална програма с множество забавления и игри.