Разрешава се изпращането на до 10 военнослужещи от Въоръжените сили на България на длъжности в състава на Противоминната военноморска група в Черно море на територията на Румъния и/или Турция, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
Служебното правителство прие решение, с което се разрешава изпращането и използването извън територията на страната за участие в състава на Противоминната военноморска група в Черно море на до четири военни кораба, клас фрегата – с екипаж до 153 военнослужещи, както и клас противоминен – с  екипаж до 50 военнослужещи, с щатното им въоръжение, в съответствие с графиците за използването им и зоната на операцията, определени по реда, предвиден в Меморандума за разбирателство за създаване на Противоминна военноморска група в Черно море. Меморандумът бе подписан между България, Румъния и Турция на 11 януари т.г., уточняват от правителствената информационна служба. 
Военните кораби ще изпълняват задачи съгласно меморандума за разбирателство за създаване на Противоминна военноморска група в Черно море във вътрешните морски води, териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на страните по меморандума.