Установени са 12 пострадали лица, само едното от тях е по-тежко пострадало. Това каза за БТА изпълняващият функциите главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев за инцидента между два влака на Централна гара в София. Доколкото имаме информация, след откарването му в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ на по-тежко пострадалия е поставена шина на врата, добави той. 
Общо трима от пострадалите са настанени в „Пирогов“, един е във Военномедицинска академия, един е в ИСУЛ, обясни той. Останалите пострадали лица са прегледани на място от медицински екипи и са освободени, посочи Кангалджиев. 
Сигналът за възникналния инцидент между две влакови композиции на Централна жп гара е постъпил в МВР в 16:50 ч. Към мястото незабавно за изпратени сили на пожарната и на Главна дирекция „Жандармерия“, които са отцепили района, обясни Димитър Кангалджиев. 
Към настоящия момент периметърът е отцепен и се очакват следователите от Национална следствена служба, които ще осъществят процесуално-следствените действия и огледите на местопроизшествието, каза още той. Очаква се да се изяснят причините за възникналия инцидент, добави главният комисар. 
При теглене на влаков състав в направление Горна Оряховица-Варна единият машинист не успява да намали и да спре навреме и се удря в последния вагон на бързия влак от София за Пловдив, обясни за БТА инж. Венцислав Славков, управител на БДЖ – „Пътнически превози“. Тъй като има ремонти на Централна гара, коловозите, които позволяват приемането и изпращането на влакове са ограничени, каза той и добави, че затова се е наложило да бъде извършена такава маневра на първи коловоз на гарата. 
По-рано служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков обясни, че на машиниста на маневрената машина му е прилошало, затова не е успял да спре на 15 метра от влака.