Реставрирана е фасадата на къщата на известния през миналия век бургаски индустриалец Триандафил Теодосиу. Триетажната сграда на ул. "Граф Игнатиев" 5  в Бургас е обявена за недвижима културна ценност през март 1979 г.
След мащабна реставрация сградата отново привлича вниманието. Преди това, повече от две десетилетия, тя бавно се рушеше и съществуваше реална опасност да се срути напълно. Някога е била собственост на Триандафил Теодосиу, който в началото на 20-и век е управлявал своя парна фабрика за халва, локуми и бонбони в Бургас.  През 90-те години на първия етаж на сградата се помещаваше рок заведение, казаха от местната общинска администрация.
По нейно предписание и след съгласуване на проекта с Министерство на културата и Националния институт за недвижимо културно наследство, тя е ремонтирана основно от сегашните й собственици. 
От Общината информираха, че към финал е и реставрацията на друг знаков за градската архитектура на Бургас обект - Хатевата къща.
И тя се рушеше малко по малко в продължение на поне две десетилетия. Заради съдебни спорове относно собствеността и пълна безстопанственост, няколко пъти се налагаше да я обезопасява Общината, казаха от общинския пресцентър. 
През последните няколко години старите рушащи се и опасни сгради в Бургас станаха по-малко. Благодаря на всички инициативни собственици, които се погрижиха да ги възстановят. Общината ще продължи да помага с трудните административни процедури, както досега. Така че нека и други собственици се активизират, за да направим Бургас още по-красив, интересен, безопасен и посещаван, коментира кметът Димитър Николов.