С пъстра програма настоящи и бивши възпитаници отпразнуваха 75-ата годишнина на детска градина „Веселушко“ в Търговище. Празничният спектакъл премина под надслов „Веселешко – сбъдната мечта за малки и пораснали деца“. 
Първа детска градина е открита през април 1949 г. в Търговище в специално построена за сграда. При откриването е с една група от 26 деца с учителки Райна Цанева и Радка Христова-директор, припомнят историята от ръководството. През 1951 г. сградата се взема за болница и децата се настаняват в начално училище "П.Р.Славейков" с учителки Лидия Владова и Олга Захариева, която е директор. За няколко години броят на децата се увеличава и групите стават пет.
В началото на 1977 г. отваря врати новата, настояща сграда, като по това време градината се именува "Надежда Крупская", а директор е Иванка Атанасова. От 29.05.1992 г. с решение на Общинския съвет името на градината се променя на "Веселушко" - избрано на педагогически съвет.  Към ноември 1992 г. детското заведение е с осем групи, със 180 деца. Колективът се състои от 35 души - педагози и помощен персонал. 
От март 1993 г. Иванка Зашева е назначена за директор на детската градина, а днес в нея има шест групи в централна сграда и една група в село Търновца. 
Припомняйки същността на учителската професия в стих, Иванка Атанасова поздрави колегите, които с нежност водят децата за ръка; и децата – много синове и дъщери, и помощния персонал; всички, които формират духа на „Веселушко“. „Професия и трудна, и прекрасна, незаменима с нищо на света!“, подчерта дългогодишният директор с вълнение. 
Новата история на детското заведение днес се пише екип от 26 души - педагогически и непедагогически персонал. Те се грижа за 163 деца, които през тази учебна година посещават градината, разказа пред репортер на БТА изпълняващият длъжността директор Галя Денева. Тя припомни, че през годините колективът и педагози са носители на награди на Община Търговище и Регионалното управление на образованието.
В празничния ден на сцената на Драматичния театър в областния град с усърдие и талант децата поднесоха емоционален спектакъл. За първи път бе изнесено знамето на детското заведение. Прозвуча и химнът на „Веселушко“ по текст на бившата учителка Златинка Ганева. „Едно човече чудо живее тук при нас, и палаво, и лудо , и с вълшебен глас. Домът му е градина от палави деца“, запяха малчуганите. 
За годишнината екипът и децата се готвят в продължение на месеци. Празникът допълниха със своите изпълнения деца и младежи, които са емоционално свързани с детската градина, като нейни възпитаници. Чрез танц, стихове и песни днешните възпитаници изразиха благодарността си към хората, които се грижат за тях. Аплодисментите от залата бяха за малките артисти, но и за преподавателите и помощния персонал, които стоят зад всяко едно от изпълненията.
„Да си учител е призвание. Да бъдеш човека, който разпалва жаждата за знания, който открива нови светове - това е гордост и голяма отговорност!“, коментира пред БТА директорът Галя Денева и пожела здраве и успехи на колегите си и децата на „Веселушко“.