Военният гарнизон в Русе ще организира ученически турнир по военно-приложни игри на 30 май. Това съобщи Георги Георгиев, експерт по връзки с обществеността на областната администрация в крайдунавския град, с чието съдействие се провежда надпреварата. 
Той добави, че инициативата, посветена на Международния ден на детето, ще получи подкрепа от русенската организация на Българския червен кръст и Регионалното управление на образованието. Организацията й е обсъдена между областния управител Драгомир Драганов и подполковник Павлин Илиев, началник на гарнизона и командир на формированието. 
Георгиев уточни, че в състезанията на стадиона на Военно формирование 32420 ще се включат ученици от средните училища в Русе. Те ще премерят сили в щафетни игри в две дисциплини, разпределени в отбори от по пет души. В едната по 80-метрова пътека децата ще трябва да преодоляват различни препятствия с бягане, да правят лицеви опори и да хвърлят учебна граната по определена цел. Дърпането на въже ще се проведе на елиминационен принцип. 
От областната администрация в Русе съобщиха, че по време на събитието ще бъдат показани и бронетранспортьори и колесни машини „Гардиън“ от въоръжението на НАТО.