Със срещи и "кати" при най-малките започна Държавното първенство по Шотокан Карате До, което се провежда в зала "Овергаз арена", намираща се в столичния квартал "Младост".

В двата състезателни дни участие ще вземат близо 400 каратисти, представляващи 28 клуба от цялата страна. Турнирът е генерална репетиция за националните ни състезатели преди Европейското първенство в Унгария, което ще се проведе в началото на месец април.

Пред препълнените трибуни в залата състезателите в различните възрастови групи показват майсторство както в индивидуални, така и в отборни дисциплини. В класирането при клубовете до този момент води КК "Ронин" Бургас, със 17 медала, 7 от които златни, на второ място за сега са представителите на КБИ "Грифон" Сливен, а трети се движат КК "Янтра" Габрово. Срещите продължават и в момента.

По-късно през деня ще се изиграят срещите и "катите" в по-горните юношески групи до 16 г. Утре ще се представят мъжете и жените индивидуално, като също така предстои и отборното състезание. Входът в залата е свободен за любителите на бойните спортове.