Президентът Румен Радев е на официално посещение в Унгария по покана на президента Тамаш Шуйок днес и утре, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. По време на визитата двамата държавни глави ще открият в Будапеща Българския културно-образователен център, изграден с подкрепата на българската и унгарската държава. В новата сграда ще се помещават образователните и културните институции и неправителствените организации на българската общност, с което се осъществява дълголетна мечта на сънародниците ни в Унгария.
На 25 май в Будапеща българският президент ще бъде посрещнат с официална церемония от унгарския си колега.  В президентския дворец Румен Радев и Тамаш Шуйок ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между българската и унгарската делегация, след което ще направят съвместни изявления.
В рамките на визитата президентът Радев ще се срещне с министър-председателя на Унгария Виктор Орбан. Задълбочаването на двустранните отношения в области от взаимен интерес, сред които енергетика, икономика, инвестиции, култура и образование, ще бъдат във фокуса на разговорите на държавния глава. Акцент ще бъдат и теми от регионалния и европейски дневен ред, както и въпроси в контекста на предстоящото унгарско председателство на Съвета на ЕС в периода юли-декември 2024 г.
В понеделник държавният глава Румен Радев ще бъде на работно посещение в Конфедерация Швейцария. В Берн президентът на България ще проведе среща  с швейцарския си колега Виола Амхерд, след която ще се проведат пленарни разговори между делегациите. Двустранното сътрудничеството в сферата на икономиката, иновациите, образованието и сигурността, се очаква да бъдат акцентите на срещата.
В рамките на визитата си Румен Радев ще посети в Лозана Международния олимпийски комитет по покана на президента на спортната организация Томас Бах. Румен Радев и Томас Бах ще проведат среща „на четири очи“, след което ще се състоят и пленарни разговори. Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. ще бъдат обсъдени по време на посещението в МОК.
Президентът Румен Радев бе на двудневно официално посещение в Будапеща на 13 и 14 октомври 2019 г. по покана на тогавашния президент на Унгария Янош Адер, сочи информация на отдел „Справочна“ на БТА.  Сред акцентите в разговорите между тях бяха въпроси от регионалния, европейския и международния дневен ред, сътрудничеството между България и Унгария в областта на отбраната и сигурността и миграцията, както и двустранните търговско-икономически отношения, инвестициите, туризма, културата и образованието. В Будапеща президентът Румен Радев се срещна и с министър-председателя на Унгария Виктор Орбан, с председателя на парламента Ласло Кьовер и с представителите на българската общност в Унгария. 
През февруари 2023 г. на официално посещение в България пристигна президентът на Унгария Каталин Новак по покана на държавния глава Румен Радев.  Основна тема на разговор между двамата президента са миграцията и Шенгенското пространство. Румен Радев и Каталин Новак обсъдиха сътрудничество между България и Унгария в областта на енергийната политика, както и развитието на търговско-икономически връзки между двете страни. По време на срещата е засегнато и сътрудничеството в банковото дело, в туризма, в търговията и инвестициите.
На 2 ноември 2017 г. на официално посещение в София е президентът на Швейцария Дорис Лойтхард по покана на държавния глава Румен Радев.
На 21 и 22 февруари 2019 г. на официално посещение в Швейцария бе президентът Румен Радев по покана на президента на Швейцария Ули Маурер. През първия ден от посещението си държавният глава се среща с представители на българската общност в Берн. На 22 февруари 2019 г. бе посрещнат с официална церемония от швейцарския президент в алпийската военновъздушна база "Мейринген". Двамата президенти наблюдаваха учението Alpha Scramble. Сред акцентите в разговорите между тях бяха Българо-швейцарската програма за сътрудничество, икономическите връзки, инвестициите, сигурността, миграцията.