Ще пие ли кафе Бойко Борисов с Лютви Местан в Кърджали? Каква марка ще е ароматната напитка, кой ще плати сметката? Тези въпроси тормозеха редица симпатизанти на двете партии след като стана ясно, че лидерът на ГЕРБ иска да се види на кафе с Местан. В крайна сметка кафето бързо изстина, докато двамата лидери се уговаряха за срещата, която така и не се състоя.

"Явно Борисов е бил неискрен в желанието си за кафе", остана разочарован Лютви Местан, който бе цитиран от пресцентъра на партията. "Нещо го е притеснило. Може би не е очаквал, че ще приема да бъда домакин", добави той.

"Сега променя часа, предложен от него самия. Той знае, че в 17:30 часа започва срещата ми с актива на ДПС. И никоя футболна среща не стои по-високо от уважението ми към членовете и симпатизантите на ДПС, за да ги накарам да чакат края на един или друг мач. Като домакин, вече уведомих г-жа Цачева, че ги чакам в 16:35 часа в една неутрална територия, каквато е "Марая" до хотел "Арпезос". Разбирам, че среща няма да има", пише още в съобщението от ДПС, в което се уточнява, че Местан трябва да плати сметката, ако има евентуална среща.

По-рано днес Борисов каза, че иска да бъде домакин на срещата с лидера на ДПС. След това обаче се разколеба, че иска да проследи срещата между Челси и Арсенал, след което да намери време за кафе.

"Ние с г-н Борисов в Бояна сме пили кафе, какво остава за Кърджали. Тогава заради нелепа случайност, аз бях неканен гост, а той - неволен домакин. Сега съм готов да си разменим ролите. Т.е. готов съм да бъда неволният домакин", каза по-рано Местан, с което изтъкна, че е редно той да бъде домакин, а не Борисов.

Двамата лидери изпаднаха в задълбочен спор за мястото на срещата, а пресцентровете на партиите разпращаха съобщения. "Къде е този ресторант, бе?", попита Бойко малко след като Местан му определи място.

В крайна сметка Борисов обеща, че след мача ще се види с Местан след 17 часа. Не е ясно колко писма ще си разменят двамата дотогава.