Годишните награди на Община Пазарджик за културни и просветни дейци бяха връчени тази вечер на официална церемония в театъра „Константин Величков“ в Пазарджик.
Почетна награда за цялостен принос за развитието на културата на Община Пазарджик получи Георги К. Спасов.
За първи път се връчва и награда „Ученик на годината“, като отличените бяха четирима - Виктор Вукев и Николай Стоянов, в областта на природо-математическите науки, Дарина Воденичарова в хуманитарната област, Нира Лискова за постижения в изкуството и Гергана Синдонас за успехи в професионалното образование.
Наградата „Учител на годината“ получиха Елена Грозданова за работата й за  в предучилищна възраст (ДГ „Радост"), Спаска Узунова, за високите й постижения в начален етап (ОУ „Климент Охридски“), Николета Кръстанова като прогимназиален учител ( ОУ „Иван Батаклиев“) и Валентина Малинова за работата  й като гимназиален учител (ПМГ „Константин Величков").
За съществен принос в гражданското образование на децата беше наградена Емилия Духовникова, учител в езикова гимназия „Бертолт Брехт“
Приза „Директор на годината“ получиха Живка Спасова  за работата й в Детска градина „Валентина Терешкова“, Динка Танчева за ръководенето й на Начално училище „Отец Паисий“, Славка Апостолова - директор на „Св.св. Кирий и Методий“ и Тодор Джамбов- директор на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии град Пазарджик.
В категорията „Литература“ награда получи Анна Валентинова Пуц, за високи постижения в изобразителното изкуство Мария Баракова, за музика Гергана Дочинова.
За високи постижения в журналистиката беше отличен Димитър Комсийски. За своите фотографски умения награда взе Срефан Стоилов. Владислава Джамбазова беше отличена сред номинираните в категория „Театър“.
Ръководителят на ансамбъл Пазарджик Атанас Чолаков получи специална награда за обществен принос в духовното развитие на града.