Ротари клуб – Самоков връчи годишните си награди – грамоти и парични премии на изявени ученици от града. Тази година клубът награди 12 ученици в областта на образованието и изкуството.
Учениците получиха по 500 лева. Организацията награди и Детска вокална група „Медени звънчета“, която тази година чества 30 години. Наградите бяха връчени от президента на Ротари клуб – Самоков Христина Бърдарска. Церемонията се състоя в Ритуалната зала в града. 
„С времето хората търсят тази награда и я очакват, особено учениците, родителите и учителите. Тя се оказа ценна и много емоционална за децата, защото ние ги отличаваме и по този начин показваме добрия пример на всички останали“, каза пред журналисти Екатерина Вададжийска от клуба. По думите ѝ директорите на училищата изпращат своите предложения и от клуба избират най–заслужилите. 
„Щастлива съм, че съм поканена на тази инициатива на Ротари клуб – Самоков, която очевидно се е превърнала в традиция. Оценявам това, че се оценяват децата на община Самоков. Пожеланието ми към всички присъстващи и отсъстващи е децата да се стремят и дават всичко от себе си, да се развиват, дори да не получават стимул, но ако получават стимул, то е ясно, че всяко едно дете очаква награда за това, което е положило като усилия и труд“, каза заместник–кметът на община Самоков Станимира Давидова. 
Наградени са Калоян Гърлянов от Начално училище „Станислав Доспевски“, Никола Будинов от Средно училище „Отец Паисий“. Награда получиха и Селин Шенгова и Ая Кристин Кугийска от Основно училище (ОУ) „Св.св. Кирил и Методий“. От Спортно училище „Никола Велчев“ бе награден Николай Бонев. Ивана Захова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ също бе отличена. Двама зрелостници също получиха грамота и парична премия – Георги Стоилов от Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров“ и Йордан Тенев от Профилирана гимназия „Константин Фотинов“. Седмокласничката Мария Илева от Обединено училище „Неофит Рилски“ също получи награда. От ПГ “Константин Фотинов“ наградена бе и Мая Петкова. Четвъртокласникът от ОУ „Христо Максимов“ Йоан Домишляров също бе награден.