Искаме мандат от хората да сме първа политическа сила. Това каза Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по време на разговор със симпатизанти на тема „Промяната последните 10 месеца – в какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?“ в София.
Второ правителство пада, защото не си продадохме ценностите, заяви Петков и подчерта, че са против ДПС и ГЕРБ да управляват с премиер Борисов. Пеевски държи перманентната власт, а Борисов държи гласовете. Това е сделката. Единственият начин да я счупим, е тези 80 процента от хората, които искат промяна и растеж, да излязат и да гласуват, заяви Петков.
Според Христо Иванов, председател на "Да, България", всеки, който не излезе да гласува, дава властта на Пеевски. Той апелира всеки от гостите в залата да се обърне към средата си - приятели, близки, познати. Иванов каза, че това е най-мръсната кампания в историята на българската демокрация. Борисов и Пеевски искат да вземат властта. Второто нещо, което ви предлагат, е Бойко - пак премиер, добави той.
Асен Василев представи резултатите от участието на ПП-ДБ във властта. Сред постиженията той открои безплатните учебници до 12-и клас, данъчни облекчения за отглеждане на дете в размер на 600 лв., безплатния транспорт за деца до 14 години, увеличаване на средствата за извънболнична помощ, осигуряването с лекарства за сърдечно-съдови заболявания от бюджета на НЗОК, изграждане на 30 км нови магистрали.