В Самоков наградиха 103 ученици от Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ за постигнати високи резултати и издигане престижа на образователната институция. Церемонията се състоя в Художествена галерия „Проф. Васил Захариев“. Награждаването извърши заместник-директорът Цветана Тодорова. Тя връчи грамоти и награди. 
„Подборът кои ученици да наградим, не беше труден. Ние имаме традиция по отношение на награждаване и винаги децата са се справяли на всякакъв формат състезание“, каза пред репортер на БТА организаторът на инициативата и преподавател в училището Мария Галчева. Тя добави, че за да достигнат учениците до това награждаване, трябва да имат успехи в областта на олимпиади или състезания от календара на Министерството на образованието и науката, международни и национални конкурси. 
Присъстващите бяха поздравени и от заместник-кмета на община Самоков Люба Кленова. „Във време, в което сме склонни повече да критикуваме и да сме критични към околните, е много важно там, където има нещо хубаво, да се спрем, да погледнем към него и просто да го празнуваме“, посочи тя. Кленова поздрави учениците, като каза, че те са се вслушвали в своите преподаватели и това е плод на една екипна работа.
„Да учим и работим в училище, носещо името на равноапостолите Кирил и Методий, е отговорност и предизвикателство, защото е признание да защитаваме не само своята позиция, но и съдбата на много поколения, свързани с тази институция“, каза Цветана Тодорова.  
Учениците изпълниха музикални поздрави и рецитираха стихотворения.