Община Ямбол отличи просветни и културни дейци в навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Наградите връчиха кметът Валентин Ревански и председателят на Общинския съвет Антон Шиков на тържествена церемония в културно-информационния център „Безистен“ тази вечер. 
„Вашата професия е изключително важна за нашето общество, защото води нашите деца по пътя на образованието и по-доброто им бъдеще. Не се изисква само професионализъм, а и много търпение, отдаденост и любов. Благодарим ви“, обърна се към учителите кметът на Ямбол.
Ревански благодари и културните дейци с думите: „Вие издигате духа на нашия град и обогатявате културния живот с вашето изкуство, театър, музика, литература и всички форми на творческо изразяване.“ Община Ямбол ще продължи да работи за развитието на културната и образователната инфраструктура, посочи още кметът. 
Ръководителят и основател на Театрална трупа „Палечко“ София Карастоянова и актьорът Кольо Пехливанов получиха най-високото отличие за култура – наградата на името на световноизвестния художник Жорж Папазов, който е роден преди 130 години в Ямбол.
Наградата за образование на името на възрожденския учител Ради Колесов бе присъдена на екипа на гимназия „Васил Левски“ и четирима преподаватели от различни училища – Галина Митраджиева, Георги Георгиев, Теодора Добрева и Дафинка Попова. Връчени бяха и осем отличия „Герб на Община Ямбол“.
Началникът на Регионалното управление на образованието Георги Георгиев връчи и почетното отличие „Неофит Рилски“ от Министерството на образованието и науката на Димитрина Панталакова, Лора Дулова и Тодор Тодоров, директор на ямболската гимназия по земеделие.