Отборът на Девето основно училище „Панайот Волов“ в Шумен спечели областния кръг на състезанието „Млад огнеборец“, което се състоя днес в Нови пазар, в конкуренция със Средно училище „Хан Исперих“ в Нови пазар и Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ във Върбица. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. Отряд на учебното заведение ще се бори за поредна година да спечели и републиканското състезание "Млад огнеборец". 
Младите огнеборци на трите учебни заведения се съревноваваха в дисциплините "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400-метрова щафета с препятствия" и показаха отлични знания и умения за работа в екип при гасене на пожар, добавиха от дирекцията на полицията. С общ брой от 1040 точки от двете дисциплини победител на областно ниво е отборът на Девето основно училище „Панайот Волов“ в Шумен, следван от младите огнеборци на домакините и на учениците от Върбица, спечелили съответно 974 и 870 точки. 
Директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Иван Иванов и заместник-кметът на Нови пазар Аян Мехмедов връчиха на призьорите купи, медали и предметни награди, уточниха от пресцентъра на полицията и допълниха, че отборът на Девето основно училище „Панайот Волов“ в Шумен ще участва на републиканското първенство, което ще се състои  в курортен комплекс „Албена“ в периода 30 май - 3 юни 2024 година.
Младите огнеборци от Девето основно училище „Панайот Волов“ от Шумен спечелиха и купа „Свиленград“ на 14 май. Отборът на учебното заведение в шуменския квартал „Дивдядово“ през 2023 г. спечели за втора поредна година републиканското състезание „Млад огнеборец”, беше победител и през 2018 г.