Поредица от събития организира Община Казанлък по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май. Това съобщиха от местната администрация в официалната си интернет страница. 
Във всяко училище на територията на общината ще се състои празнична програма, а в 10:30 часа на сцената на площад "Севтополис" ще има концерт на деца и ученици от детските градини и училищата в общината. 
Вечерта на площада е откритата сцена за абитуриенти. Програмата ще започне с младежко шоу с Диджей Иван Димов и ще продължи с празничен концерт на дует "Мания". 
Още редица събития предстоят в Казанлък до края на май, а в последния ден от месеца ще бъде отбелязан празникът на града и ще се състои церемонията по коронясване на новоизбраната Царица Роза. Неделина Неделчева стана 56-ата Царица Роза на Казанлък на спектакъл на сцената на Дома на културата „Арсенал“ на 14 май. На второ място журито постави Елена Николаева, а трета в престижния конкурс стана Мариам Григорова. За короната се състезаваха над 20 момичета.