Бесен перничанин стана причина за щура нощна гонка по пернишките улици и шосето към София с участието и на три патрулки. В крайна сметка той се озова в ареста за нарушаване на обществения ред и бягство от служителите на реда, пише struma.bg.
Около 2,40 часа миналата нощ в полицията били получени няколко сигнала от горещия телефон 112, че на кръстовище на вътрешноградската магистрала „Юрий Гагарин” лек автомобил „Опел Астра” се върти и вдига невероятен шум. Към мястото на инциденета незабавно тръгнал автопатрул. Виждайки полицаите, шофьорът на астрата надул газта и побягнал първо към центъра на Перник. След това сменил посоката и отпрашил към село Рударци.
В нощната гонка се включили още два полицейски екипа. На пътен възел Драгичево пътуващата към курортното село кола на беглеца свършила горивото и спряла. Шофьорът обаче не се отказал от мераците да избяга от органите на реда, но се провалил и в крайна сметка се оказал с белезници на ръцете.
Първоначалните предположения на полицаите, че имат работа с пиян шофьор, който бяга от тях заради погълнат алкохол, се оказали погрешни. Водачът на астрата бил трезвен. Този път причината за изцепката били семейни проблеми, които накарали виновника за екшъна - 36-годишния Тодор Кръстев, да загуби разум и контрол върху поведението си.
Служителите на реда са му съставили акт за административно нарушение, а криминалистите от Второ районно управление „Полиция” в Перник продължават работата по случая.