"G-n Prestapnik, ne si triite rusete s men! S NEuvajenie: N. Barekov." От този текст в кратко съобщение се оплака днес бившия вътрешени министър от правителството на ГЕРБ, Цветан Цветанов, който от вчера е със свален имунитет.

Той направи това вместо отговор на въпрос на репортер на TV7 дали не е подменил вота на избирателите с напускането си на залата на Народното събрание, съобщиха от TV7.

"Да, това е смс, който аз изпратих вчера на Цветан Цветанов, в който си позволих да го квалифицирам като престъпник. Направих това, защото от няколко седмици Борисов и Цветанов лъжат Европа, че са загубили изборите заради мен и TV7.", това заяви Николай Бареков, изпълнителен директор на TV7 и NEWS7 в ефира на телевизията, като зададе и публичен въпрос към Цветанов дали е вярно, че по време на изборите за президент и вицепрезидент на страната през 2011 г., Цветанов е направил твърдение пред Станимир Флоров, че щом ГЕРБ печатат бюлетините за изборите, значи ще ги спечелят.

Николай Бареков заяви също, че за разлика от ГЕРБ, той е сред хората. Обикаля страната и се среща с разочарованите от управлението от последните три години хора. "ГЕРБ загърбиха отечеството си и се замозабравиха", коментира още той. "Те загубиха изборите, заради неучастието на голям брой фалшиви бюлетини в изборите, както и заради поведението си във властта", каза Бареков.

"Не подменяме вота. Ние защитаваме точно тези над 1 милион български граждани, които вие пренебрегвате от вашата телевизия. Но вие си обслужвате само ДПС", заяви пък Цветан Цветанов в кулоарите на парламента. По-рано днес Бойко Борисов заяви от трибуната на Парламента, че ГЕРБ няма да участва в заседанията.