На Русенския кей днес се събраха стотици фенове на марката БМВ, за да отбележат началото на сезона.

Официален гост на събитието, организирано от "БМВ Тийм Русе", бе зам.-кметът Златомира Стефанова, която отправи поздравление към организатори, участници и публика: „Нека този нов сезон бъде изпълнен с множество вълнуващи срещи, споделени моменти и емоционални изживявания. Насърчавам ви да бъдете пример за младите шофьори и ви призовавам да карате отговорно и безопасно.“ Тя пожела на организаторите и нови креативни идеи за откриването на сезона през следващите години.

От своя страна екипът на „БМВ Тийм Русе“ благодари на Община Русе за съдействието и на рекордния брой спонсори и партньори, подкрепили събитието.

Освен официалните гости на откриването на сезона присъстваха и представители на клубовете от София, Варна, Велико Търново, Шумен и Пловдив, както и гости от Румъния.

Любителите на автомобилната марка имаха възможност да участват в разнообразни забавления, игри, както и да разгледат най-новите и най-старите, както и най-иновативните и атрактивни модели на марката.

Събитието, освен развлекателен, имаше и благотворителен характер – в специална кутия за дарения бяха събирани средства за 51-годишната русенка Елена Симеонова, която се бори с онкологично заболяване.