Ярослав Димитров е определен за председател на Районната избирателна комисия (РИК) за Петнадесети изборен район – Плевенски за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни. Това се посочва в решение на Централната избирателна комисия (ЦИК), публикувано на сайта ѝ. 
Димитров е предложен от коалиция ГЕРБ-СДС. Той бе председател на комисията и при предишните предсрочни парламентарни избори от 2 април миналата година. 
Припомняме, че на състоялите се на 14 април консултации за съставяне на РИК в Плевен бе постигнато съгласие за секретаря на комисията. Това е Николай Яков от квотата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ). Не се постигна съгласие за председателското място, като имаше две предложения. Затова и окончателното решение за състава и назначаването на РИК трябваше да бъде направено от ЦИК.
Заместник-председателите са четирима - Айгюл Хасанова (ДПС), Светлана Дерекова (партия "Възраждане"), Моника Чочева-Лилакова (коалиция "БСП за България") и Йорданка Димитрова-Божева (партия "Има такъв народ"). В решението на ЦИК са посочени и седем членове на комисията в Плевен. От тях трима са от квотата на ГЕРБ - СДС, двама от ПП-ДБ и по един от ДПС и партия "Възраждане". РИК-Плевен е съставена общо от 13 членове.
Според решението на ЦИК РИК-Плевен встъпва в правомощията си от днес.